Eco paraplu's zijn beter voor het milieu, de wereld en je portemonnee

Eco paraplu's zijn beter voor het milieu, de wereld en je portemonnee Anno 2020 maken we als mensheid de wereld steeds een stukje verder kapot. Overal zien we belangrijke natuurgebieden verdwijnen door de invloed van de mens. Ook het klimaat is aan verandering onderhevig. De mens wordt hier gezien als boosdoener. Door consumenten die steeds meer willen kopen, de constante economische groeidrift, en de drang om de hele wereld over te vliegen vervuilen we onze wereld steeds meer. Gelukkig staan er steeds meer mensen op die opkomen voor de belangen van onze kwetsbare aarde. Deze specifieke doelgroep maakt telkens bewuste keuzes bij het kopen van producten. Ook zijn er mensen die simpelweg niet het geld hebben om bewuste keuzes te kunnen maken. Hoe graag ze het ook zouden willen. Wie wil er nou niet een betere wereld, waarin mens en natuur in evenwicht zijn en duurzaam samen kunnen leven. In deze blog laten we u de eco paraplu zien van Impliva. Deze paraplu is zo ontworpen dat de levensduur vergroot wordt, en het uw ecologische voetafdruk of ecological footprint sterk verkleint.

Goedkope paraplu’s om geld over te houden?

Wij als consumenten kopen het liefst alles in de aanbieding. We maken er een sport van om zoveel mogelijk te kunnen kopen voor zo weinig mogelijk. Voordelig winkelen. We zijn er verslaafd aan. Maar helaas wordt ergens hiervoor de prijs betaald. En meestal door uzelf. Misschien herkent u het wel. U koopt even een goedkope paraplu bij een bekende voordeelshopper of in de winkel. U betaald amper een paar euro, en hierdoor blijft u heerlijk droog bij een stevige regenbui. Helaas gaat de paraplu na enkele keren al kapot, en kunt u weer een goedkope paraplu aanschaffen. Dit proces herhaalt zich tot in de eeuwigheid. En dat is eeuwig zonde. Uiteindelijk zul je net zoveel kwijt zijn dan wanneer je even de portemonnee trekt voor een degelijke milieubewuste paraplu zoals de eco paraplu van Impliva.

De eco paraplu van Impliva is een verantwoorde aankoop

Impliva is een fabrikant van paraplu’s die niet heeft stilgezeten. Impliva heeft nagedacht over hoe zij hun paraplu’s duurzamer, biologisch afbreekbaar en sterker konden maken met behulp van gerecyclede materialen. En dat is ze gelukt. De eco paraplu’s van Impliva beschikken over vele eigenschappen waar je blij van wordt!

Eigenschappen van de milieuvriendelijke eco paraplu

Ten eerste is de eco paraplu gemaakt van gerecyclede materialen zoals hergebruikte PET-flessen. Het doek van de eco paraplu is hiervan gemaakt. Hierdoor is het milieuvriendelijk en een verantwoorde keuze. Ten tweede heeft de eco paraplu een stok. Deze stok wordt normaal gesproken gemaakt van ijzer of andere materialen. Dit is niet meer nodig, want Impliva kwam op het idee om hiervoor bamboe te gebruiken. Bamboe heeft namelijk ontzettend  veel voordelen. Ten eerste heeft bamboe bijna geen water nodig om te groeien. Scheelt weer veel drinkwater. Ten tweede groeit bamboe heel snel, en is het ontzettend sterk als materiaal. Precies dat heeft een sterke paraplu nodig. Bovendien is bamboe 100% biologisch afbreekbaar, waardoor jij je niet snel schuldig hoeft te voelen. De eco paraplu van Impliva heeft door alle eigenschappen een extra lange levensduur. Misschien betaal je in eerste instantie wat meer voor deze paraplu, in verhouding met de goedkope paraplu’s, maar dit betaald zich dubbel en dwars uit. We kunnen wel stellen dat de eco paraplu een bewuste keuze is voor het milieu, de wereld en je portemonnee.

  William Altenburg     11-12-2020 11:28
Advies nodig van een specialist?

Advies nodig van een specialist?

Bel ons via (085) 111 8866