Het verschil tussen windproof paraplu’s en stormparaplu’s onder de loep

Op internet worden vele soorten paraplu’s verkocht. Via webshops als bol.com en Amazon vinden veel consumenten hun favoriete paraplu’s. Veel consumenten kopen een normale paraplu en stellen niet veel eisen aan dit product. Ze hebben namelijk één doel, en dat is voor een spotprijsje droog blijven bij een regenbui. Wat mensen vaak niet door hebben, is dat ze deze goedkope paraplu vaak na een half jaar of een jaar weer weggooien, simpelweg omdat deze paraplu is versleten. Vervolgens kopen ze weer een nieuwe, en hetzelfde liedje begint opnieuw. Op zich is de gedachte niet gek, wanneer je opzoek bent naar een goedkope paraplu. Dit wil immers iedereen het liefst. Maar er zijn inmiddels zoveel soorten paraplu’s in verschillende vormen en met verschillende specificaties dat de beste keuze vaak niet de goedkoopste is. Zo kunnen consumenten bijvoorbeeld ook kiezen voor een stormparaplu of een windproof paraplu. Deze twee soorten paraplu's zijn bezig met een opmars. Veel klantvragen die worden gesteld gaan over de vraag wat het verschil is tussen een windproof paraplu en een stormparaplu. Door deze vele vragen gaan we in dit artikel aandacht besteden aan de verschillen.

Wat is een stormparaplu?

Het belangrijkste bij een stormparaplu is dat deze gemaakt is van sterkere materialen dan normale paraplu’s. Ook is een stormparaplu uitvoerig getest in een windtunnel. En door het specifieke ontwerp kan de stormparaplu windkrachten aan tot wel 130 kilometer per uur. Dat is uitzonderlijk, want normale paraplu’s kunnen dit niet aan en zullen kapot gaan. Kortom, een stormparaplu houdt je dus goed droog bij een storm, en gaat ook nog eens veel langer mee dan een normale paraplu. Het is dus verstandig om net even iets meer te betalen voor een paraplu, want daardoor gaat deze waarschijnlijk nog jaren mee.

Wat is een windproof paraplu?

Een windproof paraplu is simpelweg een paraplu die bestendig is tegen een portie wind. Met een portie wind bedoelen we niet windsnelheden tot wel 130 kilometer per uur, maar stevige windstoten. Windproof paraplu’s zijn meestal gemaakt van sterkere materialen dan bij normale paraplu’s. Deze winproof paraplu’s hebben echter geen speciale vorm, maar zien er echt uit als normale paraplu’s.

Kortom, het verschil tussen een windproof paraplu en een stormparaplu is dat een stormparaplu sterker is en dus hogere windsnelheden aan kan. Dat komt omdat er net wat sterkere materialen zijn gebruikt en de vorm van de stormparaplu geschikter is voor extremere weertypes. Beide paraplu’s zijn echter zeer geschikt voor flinke windstoten. De prijsverschillen tussen windproof paraplu’s en stormparaplu’s zijn niet groot.

Bent u benieuwd naar de verschillende stormparaplu’s en windproof paraplu’s van Paraplu-point.nl? Neem een kijkje in ons assortiment waar we meer dan 200 verschillende paraplu’s verkopen. Of u nou opzoek bent naar een golfparaplu, kinderparaplu, stormparaplu of windproof paraplu, bij Paraplu-point.nl hebben we het allemaal. Wanneer u op werkdagen voor 18.00 uur besteld, ontvangt u de volgende dag uw bestelling al gratis in huis.
  Eefje de Jong     05-11-2020 15:23
Advies nodig van een specialist?

Advies nodig van een specialist?

Bel ons via (085) 111 8866